Evenementen


Kluger Hans bestaat niet enkel in print. We organiseren ook een aantal literair verantwoorde evenementen die je in contact brengen met interessante schrijvers.

Literaire Schurft Literaire Schurft loop je makkelijk op: een korte contacttijd kan al voldoende zijn. Bij het verschijnen van elk nieuw nummer organiseert Kluger Hans een literair evenement om onze lezers te besmetten met de woorden van onze laatste worp. Waar kan je je aan verwachten? Literaire Schurft neemt verschillende vormen aan: van theatervoorstellingen tot poëtische rondleidingen, van spoken word battles tot literaire performances op balkanbeats.

Literair Reservaat Het Literair Reservaat is een dierentuin waar auteurs, kunstenaars, critici en denkers van allerlei slag met elkaar in gesprek te gaan. Eenmaal per jaar trekt Kluger Hans de krijtlijnen van een beschermd natuurgebied waarbinnen de aanwezigen hun ding kunnen doen. Het is toegestaan om elkaar als wilde beesten te lijf te gaan, maar evengoed om elkaar te knuffelen in een hoek van het hok. Zowel gevestigde waarden als jonge hemelbestormers krijgen vrij spel in het Literair Reservaat. We nodigen hen uit om gloedvolle betogen af te steken, teksten tegen het licht te houden en intieme gedachten te delen – en ook jij mag mee aan tafel schuiven.