8 april 2023
Evenementen

Image

Literaire Schurft #44 Blur op 13 mei 2023

(c) Anna Vogel

Binnenkort verschijnt #44 in je postbus of bij de betere boekhandel. 16 schrijvers verkenden deze keer het thema Blur.

Dit nieuw vieren we graag op onze Literaire Schurft waar we auteurs uit het tijdschrift een podium geven om hun bijdragen te presenteren.


Wie?

Auteurs Stefanie Huysmans-Noorts en Charlotte de Beus, vertaalster Eveline Mineur en muzikant Anton Van Laer zullen van deze Schurft een blurry literaire én muzikale avond maken.

Waar?
Atelier 1 van De Kazematten in de Kazemattenstraat 17, 9000 Gent.

Wanneer?
Zaterdag 13 mei om 20.00 uur (deuren open: 19:30)

Ik wil komen!
Let op: Atelier 1 van de Kazematten heeft een beperkte capaciteit. We werken daarom met (gratis!) inschrijvingen.


Portretfoto's van Eveline Mineur, Stefanie Huysmans-Noorts, Charlotte de Beus en Anton Van Laer
Eveline Mineur, Stefanie Huysmans-Noorts (credit: Dorien Buys), Charlotte de Beus (credit: Jared Meijer), Anton Van Laer

Eveline Mineur

Eveline Mineur (1997) is vertaler uit het Grieks en onafhankelijk redacteur voor diverse culturele instellingen. Ze studeerde Literatuurwetenschap en Nieuwgriekse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en verblijft sindsdien afwisselend in Nederland en Griekenland. Begin 2022 bood het Expertisecentrum Literair Vertalen haar een Ontwikkelingstraject voor veelbelovende beginnende vertalers aan, in het kader waarvan ze onder begeleiding van Katelijne de Vuyst het in dit nummer opgenomen verhaal van Christos Ikonomou vertaalde. Momenteel zet ze zich in om deze internationaal erkende, maar in Nederland en België nog onvertaalde, Griekse auteur gepubliceerd te krijgen. Begin 2023 verschenen door haar vertaalde verhalen en gedichten in tijdschrift Terras en in de Poëziekrant.

Stefanie Huysmans-Noorts

Stefanie Huysmans-Noorts is naast schrijver ook actrice, theatermaker, regisseur en schrijfdocent. Sinds ze de finale haalde van Frappant TXT 2015 heeft ze zich ontpopt tot reizende performer. Zo stond ze al op verschillende podia van Antwerpen tot Amsterdam en Berlijn. Ze schreef theaterteksten voor een jongerengroep in Brussel en voor eigen producties. 

Daarnaast publiceerde ze poëzie in de tijdschriften Kluger Hans en Deus Ex Machina. Momenteel geeft ze creatief schrijven aan de Academie van Schoten en Academie De Poel in Gent. 

Momenteel werkt ze aan haar debuutbundel ‘w o n d r o o s’, waarvan de teksten ook hun weg vinden naar het podium. 

Sinds 2022 is ze lid van Hyster-x, een collectief voor vrouwelijke en non-binaire makers. Ze behoort tot de artistieke kern van Dans! Dichter! Dans!; ze selecteert mee de performers en coacht hen. Ze treedt op als host die de Dans! Dichter! Dans!-avonden aan elkaar praat. 

In september 2022 trad ze toe tot de redactie van Deus Ex Machina.

Charlotte de Beus

Charlotte de Beus (1997) is schrijver, performer en creatief maker bij ROEM Leiden. In haar werk onderzoekt zij datgene wat doorgaat bij stilstand: de gesprekken in stille nachten, de seizoenen in verstilde landschappen, de bewegingen in lichamen die gedwongen zijn stilgevallen. Zij stond onder andere op het podium bij Mensen Zeggen Dingen, Frontaal en De Parade en haar werk werd eerder gepubliceerd bij Hard//hoofd, De Optimist en Op Ruwe Planken.

Anton Van Laer

Anton Van Laer (27) speelde als drummer bij verschillende bands (Wildlife, Jakomo) en maakt elektronische muziek voor theater, film, spoken word. Daarnaast brengt hij ook zijn eigen albums uit.

Na de release van ‘Falling Bird’ verhuisde hij naar Brussel, waar het thema voor zijn volgende album meteen duidelijk werd: overprikkeling in de stad. In ‘To Live in a City is to be Forever Flinching’ manipuleert hij alledaagse geluiden tot onherkenbare onderdelen van melancholische soundscapes. Net als de auteurs van Blur onderzoekt hij de dans tussen ondubbelzinnigheid en verwarring: manieren om rust te vinden in de chaos. 

Naast zijn eigen albums werkt hij momenteel ook aan muziek voor de kortfilm ‘là où la romance n’en finit pas’ (Fernando Vandekeybus) en kruipt hij het podium op om de bachelorproef van Zindzi Tillot van live muziek te voorzien. 

Heb je graag #44 Blur direct in je brievenbus? Neem dan een abonnement via onze webwinkel.


DIT BERICHT DELEN