Inzenden


Ik wil een tekst inzenden. Wat moet ik doen?
Tweemaal per jaar lanceren we een thematische open oproep voor ons nieuwe nummer. (Kijk de deadline goed na!) Die vormt zowel een startpunt als vrijgeleide. Laat je inspireren, kruip in je pen, en stuur de tekst naar onze redactie via onderstaand formulier (niet per mail). En weet: de oproep dient als brandstof, niet als keurslijf. Zet in de titel van je document je eigen naam en de titel van je tekst.

Ik zie geen oproep. Wat nu?
Is de deadline van de vorige oproep voorbij en krijg je nog geen nieuwe oproep te zien? Voel je vrij om toch een tekst in te sturen. De redactie gaat na of je tekst in aanmerking komt voor publicatie in ons eerstvolgend nummer.

Kan iedereen een tekst insturen?
Omdat we resoluut inzetten op opkomend talent, publiceren we enkel teksten van auteurs die niet meer dan drie boeken of bundels op hun conto hebben staan.

Wat met vertalers?
Voor beginnende vertalers geldt hetzelfde: je komt in aanmerking als je niet meer dan drie boeken en/of bundels op je naam hebt staan – hetzelfde geldt ook voor de bronauteur. Daarnaast aanvaarden we alleen op zichzelf staande teksten of gedichten; dus geen hoofdstukken of fragmenten.

Je staat zelf in voor de aanvraag omtrent auteursrechten bij de schrijver in kwestie of diens vertegenwoordiger. (Tip: neem ruim op tijd poolshoogte, eventueel tegelijk met je inzending.) Het is niet de bedoeling dat de licentie al klaarligt voor je nieuws van ons krijgt, wel dat je alle nodige documenten paraat hebt in geval we jouw vertaling publiceren. Zend ons zeker ook de originele tekst samen met je vertaling. Voor bijkomende vragen kan je terecht op info(at)klugerhans.org.

Aan welke criteria moet mijn tekst voldoen?
Stuur je kopij in als tekstbestand (extensie doc, docx, txt of rtf) of eventueel als PDF (als je inzending bijvoorbeeld beeldmateriaal bevat). Alle teksten graag links uitlijnen en niet uitvullen. Je inzending is niet langer dan tien pagina’s proza of vijf gedichten. Ook mag je tekst nog niet eerder gepubliceerd zijn.

Wanneer krijg ik te horen of mijn tekst gepubliceerd wordt?
In mei contacteren we alle auteurs die een tekst inzonden voor ons voorjaarsnummer. Auteurs die een tekst inzonden voor ons najaarsnummer, kunnen in november een bericht verwachten.

Ik hoor graag meer over wat de redactie van mijn tekst vond. Kan ik feedback krijgen?
Dat kan! Kluger Hans organiseert tweemaal per jaar feedbacksessies. Als je tekst niet gepubliceerd wordt, krijg je automatisch een uitnodiging. Je hebt dan de gelegenheid om in gesprek te gaan met een redacteur over je ingezonden werk. De feedback vindt plaats in mei en november.    

Formulier

  Naam *

  Straat en huisnummer *

  Postcode en stad *

  Land *

  E-mail *

  tel/gsm

  Korte bio *

  Titel inzending *

  Ik schreef *

  poëzieprozaessay

  Inzending *

  (max. 5 Mb pdf, doc, docx, txt, rtf)

  Gaat het om vertaald werk? Stuur ons dan ook het origineel werk

  Vertaling origineel werk (max. 5 Mb pdf, doc, docx, txt, rtf)