20 mei 2020
Nieuws

Image

Nele Van den Broeck en Joost Oomen zijn meter en peter van onze jongste telg

Vanaf nu nemen telkens een peter en meter ons nieuwste nummer onder hun vleugels. Nele Van den Broeck en Joost Oomen zijn de allereerste meter en peter van Kluger Hans ooit – en wel van #38 Het belang van het irrelevante.

Binnenkort worden de favoriete teksten uit #38 van Nele en Joost bekendgemaakt. Hou daarvoor Roergebied in de gaten!

foto Kaat Pype

Nele Van den Broeck

Nele Van den Broeck is popster, schrijfster, columnist, actrice en theatermaker. Sinds januari 2015 schrijft ze een tweewekelijkse column voor De Standaard. Haar column Mind The Gap werd door de Standaard opgenomen in de 25 beste columns van 2015. Op 17 oktober 2019 kwam Neles eerste boek Halfvolwassen uit bij Uitgeverij Horizon. Het boek is een autobiografische bloemlezing van mislukkingen.

Popmuziek met hyper-realistische teksten schrijft Nele onder de naam Nele Needs a Holiday. Ze probeert mensen blij te maken met haar muziek door te tonen dat je niet de enige bent die moeite heeft met de valkuilen van het leven. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe plaat. Uitkijken dus!


Joost Oomen

foto Gaby Jongenele

Joost Oomen is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur.

Naast dichter is Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North en als schrijfdocent voor het basis- en voortgezet onderwijs. Werk van Oomen verscheen in Revisor, hard/hoofd, samplecanon en Kluger Hans. Oomen trad onder andere op bij Crossing Border, Dichters in de Prinsentuin, Boekenbal voor de Lezers, Wintertuin, Sunsation, Oerol, Lowlands en het Gedichtenbal. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ-collectief Team KTW.

Zijn roman Het Perenlied verschijnt in november bij Uitgeverij Querido. Nog iets om naar uit te kijken!


DIT BERICHT DELEN