9 februari 2021
roergebied

Image

Audiotrip door ‘Weekdier’, de debuutroman van Hans Depelchin

Hans Depelchin. Foto door Pablo Cepeda.

Hans Depelchin heeft met Weekdier zijn debuut op de wereld losgelaten. Voor de volledige roman moet je in je favoriete boekenwinkel of hier zijn.

Onderstaande audio met fragmenten uit het boek neemt je alvast mee op reis door de wereld van de personages. Laat je meesleuren door een stroom van telefoongesprekken, valse beloftes, onderwaterwerelden en zangpartijen. Want: ‘Can’t you see how much I really love ya?’

Stemmen: Tijmen Govaerts, Lien Thys, Gilles Van Hecke, Mathias Van der Goten, Jonas De Bruyn en Hans Depelchin.
Muzikale ondersteuning: Jonas De Bruyn.
Tekst en montage: Hans Depelchin.

Met dank aan L&M Books, Inge Janssens en Uitgeverij De Geus.


Hans Depelchin (°Oostende, 1991) is schrijver en performer. Hij behaalde een master vergelijkende moderne letterkunde en studeerde in 2019 af aan de opleiding woordkunst van het Antwerpse conservatorium. 

Hans stond in de finale van Naft voor Woord 2017, won Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs 2018 (proza) en publiceerde kortverhalen en poëzie in Tirade, Extaze, Kluger Hans, Deus Ex Machina, DW B en Het Liegend Konijn. Daarnaast geeft hij les aan de SAMWD Zottegem. Zijn debuut Weekdier verscheen in november 2020 bij Uitgeverij De Geus.

Verhalen en gedichten van Hans verschenen in #32 Pallaksch, #33 De Waarheid en #36 Het fenikscomplex. Je zag hem ook bezig tijdens Literair Reservaat 2018 én eind 2019 tijdens Nacht van de Willekeur. Begin 2021 (dus net!) vervoegde hij ook de prozaredactie van Kluger Hans.DIT BERICHT DELEN