21 augustus 2021
roergebied

Image

Voorpublicatie uit ‘Hier komen wij vandaan’ van Leonieke Baerwaldt

Op 24 augustus verschijnt de debuutroman Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt (1985) bij uitgeverij Querido. Feest! Als Kluger Hanser verdient dat een voorpublicatie. Leonieke verscheen namelijk eerder in #36 Het fenikscomplex met ‘Onder water is het stil’ en #39 Algoritmes met ‘Atlantis’.

Over Hier komen wij vandaan:

Een moeder en dochter leiden een zwervend bestaan, een fabrieksarbeider droomt erover een tropische-vissenwinkel te beginnen, twee geliefden besluiten samen een huis te bouwen en de kleine zeemeermin wordt geconfronteerd met de harde werkelijkheid.

In dit verhaal over diermensen en mensdieren vinden de sprookjes van Andersen en Grimm hun eigentijdse weerklank. Hier komen wij vandaan is een intens en bijzonder debuut van een verrassende nieuwe stem in de literatuur.

Het stukje dat we met je delen kan je hier dowloaden, want dat leest lekkerder:

Vond je het mooi? Wij ook.
Reserveer het boek hier of in je favoriete boekhandel.


Leonieke Baerwaldt studeerde filosofie en literatuurwetenschappen. In 2018 won ze de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Korte verhalen van haar verschenen o.a. in NRC, Kluger Hans en De Revisor evenals op Hard//hoofd en Papieren Helden.


DIT BERICHT DELEN