26 januari 2021
roergebied

Image

Wout Waanders leest voor uit zijn debuutbundel ‘Parkplan’

Wout Waanders. Foto door StudioSchulteSchultz.

Wout Waanders, dichter en lid van Boyband, de literaire boyband, heeft enkele gedichten voor ons ingelezen naar aanleiding van zijn debuutbundel Parkplan! Je kent Wout misschien nog van Literaire Schurft 2019 waar hij het salon op stelten zette, nu is hij terug om de Roergebiedluisteraars mee te slepen in zijn werk.

Wout Waanders tijdens Literaire Schurft mei 2019.

In ‘Sasha naar het vliegveld brengen’, ‘Vis eten’ en ‘E je pukka is al losje’ wordt driemaal een fantastische scène in woorden gezet. Zijn gedichten vertrekken telkens uit het alledaagse en eindigen steevast in een absurde twist; zeer treffend voor een bundel die werd vormgeven naar een pretpark.

Hieronder kan je Wout aan het werk horen.

De opnames kwamen tot stand in partnerschap met De Nieuwe Oost / Wintertuin.


Wout Waanders (1989) is een dichter, performer en al sinds 2019 stadsdichter van Nijmegen. Wout won verschillende prijzen en werd eerder opgenomen in tal van bloemlezingen. Daarnaast kon je al tweemaal zijn werk bewonderen in een Kluger Hans, namelijk in: #26 Glossy en #36 Het fenikscomplex. Zijn debuut kwam eind 2020 uit bij Uitgeverij de Harmonie en is verkrijgbaar in de lokale boekhandel of op bestelling bij de uitgever.


DIT BERICHT DELEN