17 oktober 2019
Nieuws

Image

#37 Labyrint

Het labyrint. Het kan een plaats van dood en verderf zijn, denk maar aan de mythe van de Minotaurus, de cultroman House of Leaves of films zoals The Maze Runner. Kunnen we wel ontsnappen? Maar evengoed is het labyrint een plek vol kansen, waar achter elke hoek een schat verborgen ligt. Je moet wel je weg weten te vinden in het kluwen van mogelijkheden. Het spanningsveld tussen dreiging en nieuwsgierigheid is misschien wel waarom het labyrint blijft fascineren.

Wie een doolhof trotseert moet bereid zijn om te verdwalen, om te mislukken en om verder te gaan. Maar ook om af en toe stil te staan en rond te kijken. Paul Rodenko schoof in 1956 het labyrint naar voor als symbool voor de experimentele literatuur: het ‘proberen’ van alle gangen tegelijk, zonder een vooraf bepaalde ‘methode’. Het is diezelfde nieuwsgierige attitude die je terugziet in de teksten in dit nummer. Want het labyrint verbergt iets, zoveel is zeker.

Dit labyrintnummer wordt begeleid door een rode draad van Ariadne. Het touw kronkelt over de bladzijden, nu eens als illustratie bij de tekst, dan weer als wegwijzer. Het is aan jou om te beslissen of je hem volgt.

Kom binnen en verdwaal mee.

Met tekst van Bas Tuurder, Merlijn Huntjens, Leen Verheyen, Geert Simonis, Jorik Amit Galama, Kaat Van Eijndhoven, Sarah van Vliet, Leen Pil, Robin Kramer, Steff Geelen, Luc de Rooy en Nicolas Voet.

Kunst van Sybren Vanoverberghe en Lisette de Greeuw.

BESTEL #37 Labyrint HIER


DIT BERICHT DELEN