3 mei 2024
Evenementen
Het is bijna weer tijd om een nieuw nummer van Kluger Hans te vieren! In #46 Het dier verkennen dertien auteurs het dierlijke in de mens, het menselijke in het dier en de verbindingen en verschillen tussen de twee. We hebben er een paar uitgenodigd om het nieuwe nummer te lanceren, en jij kan er bij zijn!
Wie? Auteurs Jutta Callebaut, Robin van der Plaetsen en Veerle De Caestecker dragen voor uit hun teksten en hoofdredactrice Yasmin Van ‘tveld gaat in gesprek met kunstenaar Felipe Muhr.
Waar? Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142, 9000 Gent.
Wanneer? Vrijdag 17 mei om 20 uur.
Jij komt graag af? Fijn! Aangezien er beperkte capaciteit is, werken we met inschrijvingen. Stuur gewoon een mailtje naar boekhandel@limerick.be met naam en hoeveel personen je meeneemt. Tot dan!
Jutta Callebaut (1992) werkte in verschillende internationale dolfinaria. Ze bestudeerde hoe het gedwongen uitvoeren van salto’s in ruil voor diepgevroren schelvis de zelfwaarde van jonge zeeleeuwen aantast. Bìjna behaalde ze haar doctoraat gedragsbiologie, maar een bond van verbolgen zeeleeuwenshow-organisatoren wist de publicatie van haar onderzoek te voorkomen. Ze wendde zich tot de literatuur in de hoop haar resultaten alsnog te openbaren, zij het in dichtvorm. Ze schrijft uitsluitend fictie en boze lezersbrieven.
Robin Van der Plaetsen, ambachtelijk gemaakt in 1995, is boekhandelaar, literair interviewer, en performer. Na zijn studies in Taal-en Letterkunde en Kunstwetenschappen begon hij te schrijven aan romans en novelles waaruit een duidelijke fixatie op het verleden, de burgermaatschappij, en stillevens blijkt. In de aangename luwte van zijn leven tussen de boeken, werkt hij aan dat ene nog te publiceren debuut. Van zijn hand verscheen het kortverhaal ‘Een visser die op een visser lijkt’ al op het Literaire boorplatform van Kluger Hans.
Veerle De Caestecker (1998) is schrijver, denker en zelfverklaarde geveltuinverzorger uit Borgerhout. Ze studeerde in 2021 af in Wijsbegeerte aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde in 2023 de master Audiovisuele kunsten-Schrijven aan het RITCS in Brussel. In het Slow Writing Lab 2024 werkt ze aan een polyfoon verhaal over ecologische rouw. Daarnaast wordt ze warm van theater, woorden die ze op straat van de grond raapt en andere poëzie. Een terugkomende vraag die ze zich doorheen haar werk stelt, is hoe we kunnen leren luisteren naar mensen, dieren en dingen waarnaar doorgaans minder goed geluisterd wordt.
Felipe Muhr (°1986, Santiago de Chile) studeerde af in beeldende kunst aan de Universidad Católica de Chile en behaalde in 2015 een MFA in illustratie aan FIT, New York City. In 2020 rondde hij zijn studie af met een Advanced Research Master in Arts and Design aan Sint Lucas, Antwerpen, en werd hij laureaat van het HISK-programma 2022 in Gent. Daarnaast werkte hij als museografisch en redactioneel illustrator en als tekendocent. Hij woont en werkt in Gent.
Wil je #46 Het dier graag meteen in je brievenbus? Neem dan een abonnement via onze webwinkel!
DIT BERICHT DELEN