19 november 2017
Nieuws

Image

Wel een grappig volkje

In ‘Wel een grappig volkje’ doet Juicy Dune IJsselmuiden onderzoek naar een grappig volkje: het bijenvolk.
Ze komt tot verrassende en wat haar betreft indrukwekkende ontdekkingen over de bezigheid van bijen.
Ze wil graag Nick Gallis, de Merksemse Imkerij en imker Marcel Cuylaerts bedanken, voor de bijdrage aan de omvang van haar verstand door hun heldere uitleg over bijen, hun gewoontes, hun habitat en hun zorg voor de bijen.
Maud Mulier illustreert de zoektocht aan de hand van bijentekeningen. Maud Mulier (°1994) studeerde af aan de opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, en uit zich in verschillende media. Voor haar is tekenen en schrijven meer een manier om zich te ontladen, zoals sport. 
Onder de naam Edelsmederij Edelsteen houdt ze een anachronistisch dagboek bij.
https://edelsmederijedelsteen.tumblr.com/

Juicy Dune IJsselmuiden studeert een Master Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. In 2017 werd haar audio-documentaire Bloot en Blij genomineerd voor de NTR-Radioprijs en speelde ze in de voorrondes van de finale van NAFT voor Woord. In november 2017 ging de voorstelling Deze Grote Tomatenoorlog in premiere, waarvoor zij en Charlotte Van den Broeck de tekst schreven, en waarin ze samen met Tijmen Govaerts de rollen vertolke. Op dit moment is ze bezig met voorbereidingen van haar mastervoorstelling (die speelt in 2018), waarvoor ze de rol van taal binnen het maakproces wil onderzoeken en zo de grens wil overschrijden tussen verbale en non-verbale communicatie. 


DIT BERICHT DELEN