14 mei 2021
roergebied

Image

Tania Verhelst leest voor: ‘Het huis’

Tania Verhelst. Foto door Linda Dejonghe.

Een tekst lezen met je ogen dicht? Het kan!

In Sprekende Letteren, een podcast van De Gids die we graag met je willen delen, hoor je verhalen, essays en poëzie, voorgelezen door de auteur zelf.

‘Het huis’, het wervelende prozagedicht van Tania Verhelst verhaalt wat er gebeurt met de resten, de ruïnes. Voorbij zijn bewoning leeft het huis verder, wordt het weer natuur en vervagen de sporen van de inwoners. Een verhaal dat je nu ook hier kan beluisteren!

Misschien voel je hen kijken, voel je hen vliegen, terwijl jij door het huis dwaalt dat binnen groter lijkt te zijn dan dat je buiten voor mogelijk hield. Opnieuw een stem nu, gevolgd door andere stemmen.”

Tania Verhelst schrijft en tekent en werd in 2018 verkozen tot stadsdichter van Brugge. Vorig jaar verscheen haar debuutbundel Twee helften bij Uitgeverij De Zeef. Tania’s werk kon eerder al bewonderd worden in Kluger Hans #36 Het fenikscomplex.

Sprekende letteren wordt gepresenteerd en gemonteerd door Selin Kuscu. Muziek door Niels Koopmans. Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. 


DIT BERICHT DELEN