11 oktober 2021
Nieuws

Image

AUTEUR ZKT KUNSTENAAR: geef mee vorm aan Literaire Schurft #41 Gêne

Ga de creatieve dialoog aan met auteurs die zullen verschijnen in Kluger Hans #41 Gêne! Voor het lanceringsevenement van dit nummer, Literaire Schurft, slaan Kluger Hans en De Centrale de handen in elkaar. We zoeken vier kunstenaars uit verschillende disciplines (beeldende kunst, muziek, theater … ) die zich willen laten inspireren door een tekst (proza, essay of poëzie) uit #41 Gêne. Laat je creativiteit de vrije loop gedurende een traject van een maand. Het eindresultaat zal worden tentoongesteld van 26 tot 28 november in De Centrale.


Praktisch

Wie?
We zijn op zoek naar jong artistiek talent uit het Gentse tot 25 jaar. Wil je als kunstenaar verkennen hoe jouw visie resoneert met een literaire tekst? Meld je aan!

Waarom?
Je ontmoet de auteur aan het begin van het project. Je kan dan alle vragen stellen die je maar zou willen! Ze zullen ook aanwezig zijn op het toonmoment.

Je krijgt artistieke begeleiding en input van medewerkers van Kluger Hans en De Centrale.

Je creëert eigen werk met de tekst als inspiratie. Andere richtlijnen zijn er niet, laat je verbeelding de vrije loop! Er is een kleine vergoeding voorzien voor de materialen en geïnvesteerde tijd. 

Toon je werk aan het publiek tijdens Literaire Schurft in De Centrale.

Hoe?
Je aanmelden kan tot woensdag 20 oktober via een mailtje naar yasmin(at)klugerhans.net. In een korte tekst stel je jezelf en je kunstpraktijk voor. Wij mailen je dan vier teksten die in #41 Gêne zullen verschijnen, zo kan je kijken met welke auteur je bij voorkeur aan de slag zou willen gaan. Laat ons je keuze weten voor 21 oktober.

De selectie van de vier kunstenaars maken we bekend op vrijdag 22 oktober.

En de planning?
Samenkomen en kennismaken doen we op dinsdagavond 26 oktober in Gent. Daarna heb je een kleine maand om je ideeën uit te werken. Medewerkers van Kluger Hans en De Centrale zullen beschikbaar zijn voor tussentijdse input en begeleiding – of gewoon een fijne babbel!

De tentoonstelling zetten we in met een officieel toonmoment op vrijdagavond 26 november. In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 november kan het publiek jullie werk verder bewonderen.

Nog vragen? Richt je tot Yasmin Van ‘tveld via yasmin(at)klugerhans.net of Yilmaz Koçak via Yilmaz.Kocak(at)stad.gent.


Deze editie van Literaire Schurft in samenwerking met De Centrale wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van stad Gent en Cultuur Gent.


DIT BERICHT DELEN