25 mei 2020
Nieuws

Image

Gratis de nieuwste Kluger Hans? Dat kan!

Een nieuw nummer vraagt om feest. Daarom lanceren we #38 ‘Belang van het irrelevante’ op 27 mei op radiozender urgent.fm. Literaire Schurft in de ether! Meer informatie daarover vind je hier.

Maar bij feest horen ook cadeautjes. Voor ons? Nee. Voor jullie!

Vanaf 28 mei krijg je* bij een aantal boekhandels gratis de achtendertigste Kluger Hans bij aankoop van een minimumbedrag**. Ken je Kluger Hans nog niet (zo goed), maar ben je wel vaste klant bij de boekenboer? Of sla je regelmatig boeken in en pik je zo met plezier ons nieuwste nummer mee? Sla je slag!

Deelnemende boekhandels:

Barbóék
Schrijnmakersstraat 17
3000 Leuven

De Groene Waterman
Wolstraat 7
2000 Antwerpen

Paard Van Troje
Kouter 113
9000 Gent

Passa Porta
Antoine Dansaertstraat 46
1000 Brussel

Poëziecentrum vzw
Vrijdagmarkt 36
9000 Gent

’t Oneindige Verhaal
Stationsstraat 68
9100 Sint-Niklaas

(* Obligatoire ‘zolang de voorraad strekt’.)

(** Vraag naar de voorwaarden bij je boekhandel naar keuze.)


Het belang van het irrelevante: het klinkt als een paradox. Het irrelevante lijkt onnodig en onbelangrijk ten opzichte van wat zich op de voorgrond afspeelt. Wat belang heeft wordt nuttig en ernstig bevonden – de irrelevantie delft hierbij het onderspit. Of is dit slechts een kwestie van perspectief?

De auteurs en kunstenaars die we je presenteren in dit achtendertigste nummer geven irrelevantie, dat wat ogenschijnlijk van belang is en de vloeiende grens ertussen verschillende gedaantes. Ontdek tekst van Anne Broeksma, Anselm Berrigan (vertaling van Jeroen van den Heuvel), Christiaan Ronda, Dimitri Antonissen, Marijn Pelkmans, Maarten Luyten, Lieven Stoefs, Lotte Lola Vermeer, Sanne Aletta van Otten, Lies Gallez, Jordi Möllering, Olga Ponjee, Niels Raaijmakers en Anna Wegloop, en beeld van Olivia Hernaïz en Nadia Guerroui.

Ook zit er een gat in dit nummer.


DIT BERICHT DELEN