1 april 2021
roergebied

Image

Podcast Droesem #1: Mattijs Deraedt leest Robin Kramer

De tuintafel door Francesca Gaby Van Daele.

Luister hier naar de eerste aflevering van Droesem, een podcast van Kluger Hans. In elke aflevering kiest een gast een verhaal uit de archieven van ons tijdschrift, leest het voor en bespreekt het. Tot slot kiezen ze een gast voor de volgende aflevering: zo ontstaat er een ketting van nieuw bezinksel.

Mattijs Deraedt kiest ‘En niets wordt opgetild’ door Robin Kramer, verschenen in Kluger Hans #37 Labyrint. Mattijs bespreekt de dreiging die onder het verhaal ligt en licht details uit die bleven hangen: “Ik blijf nieuwe dingen ontdekken,” zegt hij, “kleine zinnen waar de eerste keer overkijkt, blijken bij tweede of derde lezing veel bij te dragen aan het verhaal.”

Anna Van Hoof, Mattijs Deraedt (foto door Olaf Verhaeghe) en Robin Kramer.

Robin Kramer (1990) is schrijver. Hij publiceerde korte verhalen in De RevisorKluger Hans en De Titaan, essays op rekto:versodeFusie en Karakters en gedichten in Liter en op de optimist en Meander. Hij werkt en woont in Zwolle.

Mattijs Deraedt (1993, Kortrijk) is dichter en poëzieredacteur bij Kluger Hans. In 2020 bracht hij zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan uit bij Poëziecentrum. Hij studeerde Schrijven aan het RITCS en publiceerde onder meer in Het Liegend Konijn, De Revisor, Deus Ex Machina, Poëziekrant en Tirade. Naast zijn literaire activiteiten is Mattijs zanger en tekstschrijver bij WLAZLO. Hij is ook poëzieredacteur bij Kluger Hans.

Volg Droesem op je favoriete podcastplatform en blijf op de hoogte van toekomstige afleveringen.

Muziek Aiko Devriendt
Stem, montage Anna Van Hoof
Artwork Francesca Gaby Van Daele
Met dank aan Hectolitre, Timon Van De Voorde en Max Adams.

‘En niets wordt opgetild’ door Robin Kramer: na te lezen in Kluger Hans #37 Labyrint.

Geïnteresseerd in de papieren versie van ‘En niets wordt opgetild’ van Robin Kramer? Koop #37 Labyrint hier. Met je aankoop steun je je favoriete tijdschrift en nu ook je favoriete podcast. En daarmee ook verse literair talent.


DIT BERICHT DELEN