#36 Het fenikscomplex

 14,00

De feniks is een mythische vogel die in staat is zichzelf te regenereren door aan zelfontbranding te doen. Het beest komt telkens weer tevoorschijn uit zijn eigen as en is dankzij dit trucje een lang leven beschoren. Maar ervaart dit fabeldier vernielzucht of net scheppingsdrang?

We namen in dit nummer ook een aantal teksten op die aan bod kwamen tijdens het tweede Literair Reservaat. Dit feest van het woord werd georganiseerd op 18 november 2018 in samenwerking met Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren, cultureel tijdschrift rekto:verso en platform voor essayistiek De Nieuwe Garde. Deze keer luidde het thema ’Absolute beginners: is schrijven steeds opnieuw beginnen?’

In #36 Het fenikscomplex publiceerden we werk van Bas Tuurder, Casper Burghgraeve, Christiaan Ronda, Hans Depelchin, Jacqueline Verheijen, Jeroen van den Heuvel, Joost Oomen, Leonieke Baerwaldt, Louise Visser, Max Urai, Nele Buyst, Oscar Spaans, Otto Bergman, Shannon Tate Jonas, Sofie Alossery, Tania Verhelst, Tessa Van Wijnen, Uschi Cop, Willemijn Van Den Geest, Wout Waanders, Yelena Schmitz en Yousra Benfquih.

De beelden zijn kunstwerken van Dimitris Rentoumis en Féline Minne, twee kunstenaars die balanceren tussen vernielzucht en scheppingsdrang – de perfecte aanvulling voor dit nummer.

Categorie: Tags: ,

Beschrijving