19 mei 2022
Evenementen

Image

Chaos, chaos, chaos … Hier komt de Literaire Schurft van #42!

Kluger Hans presenteert: editie #42 Chaos! Dient chaos omzeild te worden? Of moeten we chaos toelaten, juist uitlokken, als vorm van verzet tegen de orde van het leven? En welk nieuw leven kan groeien in zo’n levenloze ruimte? Deze vragen staan centraal in het nieuwste nummer van Kluger Hans. Om het voorjaarsnummer #42 Chaos te lanceren organiseert Kluger Hans op 9 juni een Literaire Schurft. Het evenement gaat van start om 20 uur en vindt plaats in Koevoet, Kleindokkaai 3-5, 9000 Gent. Enkele auteurs die in het nummer verschijnen betreden het podium en presenteren hun creatieve bijdrage aan deze editie.

Bouke Schut brengt een voorproefje van zijn tekst ‘Afscheid’, waarvan je de volledige versie in het papieren nummer zal kunnen lezen. Gwyn Bouwman schotelt ons haar roze en ijdele poëzie voor en eveneens zal dichtersduo Casper Burghgraeve en Benjamin De Roover het publiek op een eigenzinnige performance trakteren.

Bouke Schut is redacteur bij literair platform Karakters. Pendelend tussen Amsterdam en Antwerpen schrijft hij over alles wat op zijn pad komt. Eerder werk verscheen in o.a. Kluger Hans #35, De Optimist, cineville.nl en Filmmagie.  

Bouke Schut. Foto Kelli de Vriendt.

Ken jij Claudia nog? Papa noemt haar altijd ‘die oranje tennismoeder’, maar eigenlijk is ze de moeder van Ruud, bij wie ik elke vrijdag speel. Ze draagt van die knalwitte sportschoenen en ruikt heel lekker naar wasmiddel en thuis zingt ze heel hard mee met de cd van de musical Cats – (…) 

Fragment uit ‘Afscheid’ uit #42 Chaos.          

Gwyn Bouwman. Foto Arwen La Rocca.

Gwyn Bouwman werd geboren in
Nederland en woont sinds zeven
jaar in Brussel. Ze studeerde Spaans
en Comparative Literary Studies in
Utrecht en woonde een tijd in Parijs,
Buenos Aires en Santiago de Chili.
Op dit moment volgt ze een opleiding aan de Schrijversacademie en
de Vertalersvakschool in Antwerpen.

de liefde is een telefooncel ergens tussen verstopte aderen
een kapotte lantaarnpaal
flikkert in het lichaam, liefde
een paar keer per dag
wil ik je bellen
ik bel god
nummer verloren nooit geboren nooit ontmoet bestaat niet meer

Fragment uit ‘dichten is roze en ijdel /
ongemakkelijk gedicht over zeepaardjes’ uit #42 Chaos.

Casper Burghgraeve is dichter en amateurkunstenaar. Hij werd geboren in Gent en studeert in Gent, waar hij als lid van Auw La, studentenvereniging voor poëzie, verscheidene literaire evenementen organiseert. Momenteel woont hij in Oudenaarde, waar hij nog steeds voor school werkt, en in zijn kamer zit. Benjamin De Roover is dichter. Hij werd geboren in Zottegem en studeerde in Gent, waar hij als lid van Auw La, studentenvereniging voor poëzie, verscheidene literaire evenementen organiseerde. Nu woont hij terug in Zottegem, waar hij werkt en wandelt.

Benjamin De Roover & Casper Burghgraeve. Foto Lore Deuninck.

Iemand moet de Kuifje uit de koppen van de Belgen trappen, toch?

Ja, vat dat maar op als een dreiging, de dreiging die liefde heet

Wie wij zijn? Vlaamse suburbia hebben ons en ons specifieke gevoelsregister

Over de spoorlijn heen de Vlaamse kleinstad in gefluimd

Fragment uit ‘HET MASKER VAN LAUTRÉAMONT DRAAGT ONS SMOELVEL (BEL Radio Edit) BASS BOOSTED’ uit #42 Chaos


DIT BERICHT DELEN