2 januari 2017
Nieuws


2017-2020: de volgende vier jaar

Najaar 2016 diende de Kluger Hans redactie bij het Fonds voor de Letteren een subsidieaanvraag in voor de jaren 2017 tot 2020. We waren heel blij en trots toen we eind december een positief antwoord ontvingen. Dit wil zeggen dat we de komende jaren volop de kans krijgen om ons redactioneel beleid met de nieuwe accenten te verwezenlijken.

Centraal staat de omslag van een tijdschrift met abonnees naar een literair platform voor actieve leden, lezende schrijvers en schrijvende lezers, fijnproevers van het nieuwe en onverwachte. Een spel met het woord – op papier, op het podium, online – is waar het bij Kluger Hans om gaat.

Kluger Hans versterkt op die manier de komende jaren zijn unieke functie binnen de Nederlandse letteren als boorplatform voor nieuw talent. Maar Kluger Hans wil meer dan ontdekken, we leggen ook de nodige verbanden. Op papier, online en tijdens evenementen brengen we schrijvers in contact met lezers, beelden schurken tegen woorden aan, de bestaande literaire infrastructuur (van uitgeverij tot evenementenorganisator) wordt geconfronteerd met de nog onbekende marges van de literatuur.

Word lid van het woord! Proef, tast, ruik in 2017 en ontdek wat de literatuur van de toekomst brengt.


DIT BERICHT DELEN