27 december 2021
Nieuws

Image

Podcast Droesem #2: Dominique De Groen leest Lieven Stoefs

De tweede aflevering van Droesem is er! Voor deze podcast van Kluger Hans kiest een gast een verhaal uit de archieven van ons tijdschrift, leest het voor en bespreekt het. Tot slot kiezen ze een gast voor de volgende aflevering: zo ontstaat er een ketting van nieuw bezinksel.

Voor deze tweede aflevering koos Dominique De Groen ‘Polymeer’ van Lieven Stoefs, verschenen in Kluger Hans #38 Het belang van het irrelevante. In conversatie met Anna Van Hoof bespreekt Dominique de spanning tussen het lichamelijke en het machinale in Lievens verhaal en de poëtische kant daarvan: “Het is alsof er continu een soort evenwicht gezocht wordt in de relatie tussen mensen die gevangenzitten in structuren die groter zijn dan zijzelf en die hen in bepaalde verhoudingen dwingen,” zegt ze, “maar anderzijds wordt er ook op zoek gegaan naar de mogelijkheid tot menselijkheid binnen zo’n systeem.”

Anna, Dominique (foto door Tiny Geeroms) en Lieven.

Lieven Stoefs (°1982) is ingenieur en schrijver. Zijn kortverhalen verschenen onder meer in Kluger Hans, Op Ruwe Planken en Tijdschrift Ei. Zijn debuutroman verschijnt dit najaar.

Dominique De Groen (°1991) is schrijver, beeldend kunstenaar en medeoprichter van Marktcorruptie, een label voor DIY-uitgaves. Bij het balanseer verschenen van haar de dichtbundels Shop Girl (2017), Sticky Drama (2019) en Offerlam (2020).

Volg Droesem op je favoriete podcastplatform en blijf op de hoogte van toekomstige afleveringen.

‘Polymeer’ in #38 Het belang van het irrelevante.

Muziek Aiko Devriendt
Stem, montage Anna Van Hoof
Artwork Francesca Gaby Van Daele
Met dank aan Hectolitre, Timon Van De Voorde en Max Adams.

Geïnteresseerd in de papieren versie van ‘Polymeer’ van Lieven Stoefs? Koop #38 Het belang van het irrelevante hier. Met je aankoop steun je je favoriete tijdschrift en nu ook je favoriete podcast. En daarmee ook verse literair talent.


DIT BERICHT DELEN