9 juli 2023
Evenementen

Image

Literaire Schurft #Throwback op de Gentse Feesten

Wie ‘zomer’ zegt in Gent, zegt ook ‘Gentse Feesten’. En dat betekent ook tal van literaire en culturele activiteiten in Gent! Deze editie is ook Kluger Hans erbij.

We doen dit jaar mee aan het Zomerlief gaat vreemd-programma van KANTL. Deze keer niet de auteurs uit het nieuwste nummer, maar een #Throwback-editie waar vier auteurs aan bod komen die eerder al bij Kluger Hans publiceerden.


Wie?

Auteurs Babeth Fonchie Fotchind, Betül Sefika, Anneleen Van Offel en Dimitri Antonissen komen literair aperitieven in KANTL.

Ontdek ze allemaal onderaan deze pagina!

Waar?
KANTL – Koningstraat 18, 9000 Gent

Wanneer?
Zondag 16 juli om 17 uur.

Ik wil komen!
Top! Het evenement is gratis, dus kom maar af!


(c) Wouter le Duc

Babeth Fonchie Fotchind

verscheen in #39 Algoritmes

Babeth Fonchie Fotchind is jurist en dichter. Ze draagt regelmatig voor op podia en festivals, publiceerde onder meer in De Revisor, De Groene Amsterdammer, Elle en Lilith Mag. Ze werd onder meer geselecteerd voor de schrijfresidentie van deBuren en het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Door VOGUE werd ze verkozen tot Next Talent To Watch. Ze werd genomineerd voor de Harpers Bazaar Women of the Year Award. 

Dichtbundel Plooi verscheen in juni 2022 bij Uitgeverij De Geus. In Plooi dicht Babeth Fonchie Fotchind over de verborgen kwetsbaarheden in het leven van de grootstedelijke, ogenschijnlijk succesvolle millennial. Code-switchend tussen taalregisters laveert ze langs kantoortuin en dating-app, migratiepijn en queerness. Haar poëzie is lijfelijk, sensitief en toch speels. Ze probeert de lezer verder te laten kijken en het onzegbare toch onder woorden te brengen.


(c) Amber Cnaepkens

Betül Sefika

verscheen in #40 (des)illusie

Betül Sefika (1995) is beeldend kunstenaar en schrijver, woont en werkt in Antwerpen. 

In 2020 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van DeBuren en in 2022 voor het Slow Writing Lab. Via beeld en taal onderzoekt ze voornamelijk de relatie tussen het aan- en afwezige. Haar werk verscheen al eerder in DW B, Kluger Hans, Deus Ex Machina, rekto:verso en Tim magazine in de vorm van poëzie, illustratie, video en horoscoop.


(c) Damon De Backer

Anneleen Van Offel

verscheen in #34 Sparagmos en #32 Pallaksch

Anneleen Van Offel (1991) is een schrijver die vertrekt vanuit het onderzoek, de reis, de ontmoeting. Voor haar debuutroman Hier is alles veilig reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman. 

Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften en schreef gastcolumns voor De Morgen en De Standaard. Op het podium is ze vaak te vinden als performer, als gastvrouw of als interviewer. In de literaire podcast De Zin van Mijn Leven, die ze maakt in samenwerking met Curieus en Confituur Boekhandels, houdt ze de koetjes en kalfjes op stal om het te hebben over jawel: de zin van het leven. Als bestuurslid van PEN Vlaanderen ijvert ze voor de vrijheid van het woord, zodat die geen dode letter wordt. Ze houdt ervan om als curator mensen samen te brengen in prikkelende programma’s, en deed dit al voor het Memento Woordfestival in Kortrijk en Het Betere Boek in Gent.

Door De Morgen werd ze getipt als een van de twintig talenten van 2020 om in de gaten te houden. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en mag zich daardoor sinds 2014 Master of drama noemen, een titel die ze te pas en te onpas misbruikt. Ze woont en werkt op de trein tussen Gent en Antwerpen. Ze moedert en heeft lief.


Dimitri Antonissen

verscheen in #38 Het belang van het irrelevante

Overdag is Dimitri Antonissen (°1974) hoofdredacteur bij HLN / Het Laatste Nieuws. ‘s Avonds is hij stiftdichter en streept hij uit diezelfde krantenpagina’s weg tot enkel de poëzie overblijft. Hij publiceerde in 2010 bij de Nederlandse uitgeverij “Wintertuin” de bundel “Schrap me”. Dimitri werd geboren in Schoten, groeide op in de schaduw van het Wijnegem Shoppingcenter, en woont ondertussen al twintig jaar in Antwerpen. Vorig jaar verscheen een tweede bundel stiftgedichten bij Poëziecentrum met de toepasselijke titel Stiftgedichten.


Op het evenement kan je uiteraard onze nummers kopen. Toch liever nu al leesplezier? Koop een nummer of neem een abonnement via onze webwinkel.


DIT BERICHT DELEN