23 april 2021
roergebied

Image

Rob van Essen leest voor: ‘Werelden zonder angst’

Rob van Essen. Foto: Henri Verhoef

Een tekst lezen met je ogen dicht? Het kan!

In Sprekende Letteren, een podcast van De Gids die we graag met je willen delen, hoor je verhalen, essays en poëzie, voorgelezen door de auteur zelf.

Luister nu naar ‘Werelden zonder angst’, een tekst die het licht zag als deel van Rob van Essens dossier over Robinson Crusoe. De tekst verhaalt over schrijven. Hoe ontstaat een tekst? Hoe verhoudt een schrijver zich tot zijn dagdagelijkse realiteit? Hoor al die vragen en meer nu beantwoord in de meeslepende tekst van Rob!

Deze gedachte, het idee dat alles om schrijvers zou draaien, was natuurlijk het toppunt van de machteloze megalomanie waaraan schrijvers in het diepst van hun gedachten lijden. Heel de wereld is een set-up, gericht op de vraag hoe ik erop zou reageren.

Rob van Essen is een Nederlands schrijver, vertaler en recensent en heeft al meerdere geprezen romans gepubliceerd. De goede zoon, zijn meest recente roman werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2019. Vorig jaar verscheen zijn verhalenbundel Een man met goede schoenen, een werk dat op de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 stond.

Sprekende Letteren wordt gepresenteerd en gemonteerd door Selin Kuscu. Muziek door Niels Koopmans. Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.


DIT BERICHT DELEN